(D)evolúcia vedomia – osprostievame či iba utekáme pred pravdou?

Prebieha evolúcia vedomia? Alebo naopak osprostievame? To druhé v poslednej dobe počúvam ozaj často. Aby sme si mohli urobiť lepší obraz o stave nášho vedomia, tak si potrebujeme bližšie posvietiť na spôsob, akým narábame s informáciami. Ako nám to ide? Aké manká v tomto ohľade máme? A aké sú ich dôsledky? Poďme sa na to pozrieť.

Konflikty vo vzťahoch – porušujeme nechtiac vzťahové dohody?

Vo vzťahoch sa niekedy objavia konflikty a začne to škrípať. Hádky, nenaplnené očakávania a rastúca nespokojnosť nás neraz vedie k tomu, že začíname spochybňovať všetko. Celý vzťah. Dôvodom môže byť nevedomé porušovanie vzťahových dohôd. Pozrime sa na 4 praktické a efektívne kroky, ako dohody vo vzťahoch rešpektovať a udržať si pritom spokojnosť.

Plán duše, osud, fatalizmus – 3 predstavy, ktoré končia úzkosťami

Plán duše alebo osud je napínavá téma, no nie u každého, kto sa ňou zaoberá, vyústi do pocitov radosti a nadšenia z objavovania jej tajuplných záhad. Poďme si posvietiť na 3 časté predstavy o pláne duše, ktoré môžu u niektorých ľudí hľadajúcich odpovede vyvolať pocity úzkosti, dezorientovanosti a nedostatočnosti v schopnosti napĺňať ten SVOJ plán duše.

Riešenie problémov v nedohľadne?

Riešenie problémov v nedohľadne? – 3 účinné ďalšie kroky

Riešenie našich vlastných problémov si veľmi často komplikujeme tým, že ich nemáme dostatočne jasne zadefinované! V dôsledku toho potom vynakladáme úsilie nesprávnym smerom a nevidíme výsledky. V článku si ukážeme 3 účinné ďalšie kroky, ktoré možno podniknúť, ak máme pocit, že riešenie nášho problému je v nedohľadne a iba sa motáme v kruhu.

Výnimočnosť nás v živote nezachráni – učme naše deti obyčajnosti

Výnimočnosť je neudržateľná. V situáciách, v ktorých život s potmehúdskym úsmevom z rukáva vyťahuje výzvy, aby nás nakopal k rastu, sa o ňu nedokážeme vždy spoľahlivo oprieť. Keď kladieme prehnaný dôraz na výnimočnosť, tak časom zisťujeme, že nám chýba niečo dôležité. Niečo, čo paradoxne možno nájsť iba v obyčajnosti. A čo možno bude chýbať aj našim deťom, ak ich k tomu nebudeme viesť.

Návrat hore